Capacitatea spirituala a copiilor

Matei 19:14 “Isus le-a zis: Lasati copilasii sa vina la mine si nu-I opriti caci imparatia cerurilor este a celor ca ei”kids-001

Asa cum Isus le-a vorbit direct copilasilor, eu vreau sa impartasesc cateva ganduri despre capacitatea copiilor si a tinerilor de a se conecta la Dumnezeu si a asculta vocea Lui.

 

Little boy praying with the Bible in hand

Intr-un an cand ajutam la programul cu copiii intr-o tabara de familii am provocat grupul sa faca liniste si sa incerce sa asculte vocea lui Dumnezeu. Dupa cateva minute le-am spus ca trebuie sa deseneze ceea ce Dumnezeu le-a vorbit. Am ramas foarte impresionata cand am vazut ce au desenat toti si inca imi aduc aminte de mesajul primit de  doua fetite, de 7 si 8 ani. Prima fetita a spus ca “Dumnezeu ma iubeste foarte mult si eu sunt o printesa pentru El.” Cea de a doua fetita a desenat o cutie cu comori si a spus ca “Isus ne vede pe noi toti ca pe niste comori”. Intotdeauna am crezut ca copii si tinerii pot comunica cu Dumnezeu intr-un mod profund si personal, dar aceasta intamplare din tabara a fost o experienta care mi-a intarit aceasta credinta.

Noi ca si adulti trebuie sa avem grija sa nu punem piedici sau sa credem ca copii sunt prea mici pentru a auzi vocea lui Dumnezeu.

In 1 Samuel 3:4,8  “Domnul a chemat pe Samuel. EL a raspuns: Iata-ma!,,…..„Domnul a chemat din nou pe Samuel pentru a treia oara. Si Samuel s-a sculat, s-a dus la Eli si a zis: ,,Iata-ma,, caci m-ai chemat,, Eli a inteles ca Domnul  chema pe copil.” –aici putem observa cum Dumnezeu l-a chemat pe Samuel de cand era inca tanar pentru a-l creste in darul lui de profet.

Incurajarea mea pentru fiecare dintre noi, parinti, educatori, pastori, lucratori cu copii etc, e sa vedeti potentialul pe care Dumnezeu l-a pus in fiecare copil si tanar si sa-i ajutam sa-si dezvolte partea spirituala oferindu-le oportunitati prin care sa experimenteze pe Dumnezeu intr-un mod real si personal. De multe ori cand copiii isi aduc aminte de o experienta din trecut, nu-si amintesc neaparat locul sau oamenii cu care au fost ci sentimentele pozitive/negative simtite in momentul respectiv. Deci, nu exisata o varsta prea mica pentru a face cunoscut copiilor cine e Dumnezeu, ce e credinta, rugaciunea etc, atata timp cat ne asiguram ca ei experimenteaza toate aceste lucruri intr-un mod pozitiv.

Dale Kauffman (Fondatorul Kings Kids) a spus: “Atunci cand ii privim pe copii din perspectiva lui Dumnezeu ii vedem capabili sa-l iubeasca pe Dumnezeu cu toata inima.”

De cand sunt implicata in lucrarea cu copii si tinerii, cele mai frumoase momente din viata mea au fost cele in care am vazut  cum Dumnezeu le-a vorbit lor. Ei au o capacitate extraordinara de a se apropia repede de Dumnezeu si noi trebuie sa ne rugam ca in pozita in care suntem sa fim un canal prin care sa mentina vie aceasta legatura cu Tatal ceresc.

“Pentru ca o fiinta umana, mai ales un copil sau tanar, sa aiba o calitate buna a vietii, trebuie sa aiba  dezvoltata si mentinuta viata spirituala .” J. Breadford

Tinerii au nevoie de lideri, pastori, de oameni plini de pasiune si cu o inima pentru ei si pentru Dumnezeu.

Tu poti sa aduci o schimbare in generatia de azi !!! esti gata sa faci asta??? Dumnezeu ne cheama pe toti sa investim si sa fim o binecuvintatre acolo unde suntem .

Toni si Ionela Lazar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *